Ahoj kuchaři a kuchařky! Dnes vám ukážu, jak velmi jednoduše připravit vynikající zapečené brambory s hermelínem. Nebojte se, není potřeba být žádným expertem na vaření, tento recept je tak jednoduchý, že zvládne každý, dokonce i ti, kteří vaření příliš neholdují. Naše zapečené brambory s hermelínem budou dozlatova vypečené a samotná příprava nebude trvat déle než 30 minut. Tak pojďme na to!
Nejdříve musíme připravit brambory. Oloupeme je, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. Přidáme sůl a počkáme, až se nám voda uvaří. Poté vaříme brambory na mírném ohni, dokud nezměknou. Můžeme to ověřit vidličkou. Pokud jsou brambory měkké, odstavíme je z plotny a necháme je trochu vychladnout.
Vymažeme zapékací misku máslem a rozložíme na ní brambory do vrstvy. Na brambory nasypeme osolíme a opepříme, přidáme olivový olej a zamícháme. Na brambory položíme kousky hermelínu a zakryjeme další vrstvou brambor. Celé to posypeme strouhaným sýrem.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Misku s bramborovým mixem vsuneme do trouby a pečeme na 20 minut, nebo dokud sýr nezíská krásnou zlatavou barvu a nezačne se tvořit kůrka. Po uplynutí času můžeme misku vyndat z trouby a servírovat.
Zapečené brambory s hermelínem můžeme podávat jako samostatné jídlo, nebo jako přílohu k vašemu oblíbenému hlavnímu chodu, například k masovým jídlům nebo zelenině.
Co se týče variací, můžeme do bramborového mixu přidat česnek, cibuli, rajčata nebo papriky. Na nejvrchnější vrstvu sýru pak můžeme přidat kousky slaniny, nebo křupavou cibulku.
Doufám, že jsem vám ukázal, jak jednoduché může být vaření i pro ty, kteří se mu příliš nevěnují. Zapečené brambory s hermelínem jsou lákavé jméno pro jednoduchý, ale vynikající pokrm, který můžete snadno připravit doma. Dejte mi vědět, jak se vám můj recept líbil a zda jste přidali nějaké pokrmy pro ochucení. Přátelé a rodina budou nadšení, když dostanou šanci ochutnat tento skvělý jarní recept. Nezapomeňte si připravit sklenici vína a buďte připraveni na komplimenty!